Meehelpen

Word vriend

In Voedselbos Gedeelde Weelde kan iedereen (jong en oud) leren over de natuur en over eetbare soorten planten en bomen. Het voedselbos zal de komende jaren steeds meer oogst leveren in de vorm van vruchten, noten, kruiden en andere eetbare gewassen.
Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd zoals excursies en Meewerkdagen

Wil je Voedselbos Gedeelde Weelde steunen? Word dan Vriend!

Voor € 10,- (meer mag natuurlijk ook) ben je een jaar lang Vriend van Voedselbos Gedeelde Weelde. Je ontvangt van ons als eerste de uitnodigingen voor activiteiten die georganiseerd worden.

Als je je abonneert op onze nieuwsbrief ontvang je de nieuwste berichten over het voedselbos automatisch in je mailbox.

Als Vriend kun je één maal gratis deelnemen aan de rondleidingen die maandelijks worden georganiseerd. En kun je met korting meedelen in de oogst.

Spontaan doneren kan ook. Ons rekeningnummer is NL84 RBRB 0793 0505 18

Lekker je groene vingers aan het werk zetten

Iedere 1e zaterdag van de maand hebben we een Meewerkdag, dan kan je komen helpen. Op de meewerkdagen beleef het bos van dichtbij, je ontmoet leuke mensen en een dag buiten werken doet wonderen voor een druk hoofd!

Kijk bij de agenda op de website of hou onze facebookpagina in de gaten. Daar vind je de geplande activiteiten. Je bent welkom van 10.00 tot 16.00 uur.

Verzekerd aan de slag

Iedere vrijwilliger is tijdens het werk in het bos verzekerd bij de gemeente Oudewater.
Meld je hier even aan als je wilt komen helpen.

Duurzaam bouwen.

We zijn bij NUL begonnen en de eerste zorg was de aanleg van het voedselbos. En we zijn er trots op dat we daar in zijn geslaagd. Maar er moet ook nog een hoop gebeuren: Een oeververbinding, een composttoilet, materialenopslag, een buitenkeuken, een wormenbak. Ben je een beetje handig en hou je van aanpakken, dan ben je zeer welkom.

Educatie

De boodschap van het Voedselbos is helder: op een andere manier voedsel verbouwen én meer biodiversiteit. Dat willen we laten zien en vertellen aan de 150.000 mensen die in een straal van 10 km van Gedeelde Weelde wonen. Wil je meehelpen aan meer bewustzijn aan jong en oud?

Publiciteit & Organisatie

Als startende organisatie met een boodschap moet er aan de weg getimmerd worden. Want wie kent je nu? Gedeelde Weelde is te vinden op Facebook, er is een website en 4 x per jaar wordt een nieuwsbrief uitgegeven. Onregelmatig zijn we zichtbaar in de lokale pers. Maar er is nog zoveel meer te doen. We willen ook graag samenwerken met andere organisaties. Dus is PR je ding dan ben je van harte welkom.

Meewerkdagen

Elke eerste zaterdag van de maand is van 10 tot 16 uur een Meewerkdag. Voor al het Tuin- en Bouw werk en ander Doe werk in het Voedselbos. Er wordt gewerkt maar gezelligheid staat ook hoog in het vaandel.